17 December 2014

Nieuw! Online woordenboeken


Studenten en medewerkers van de HanzeHogeschool hebben online toegang tot meerdere woordenboeken van Oxford Dictionaries en van Dale. Geen rare vertalingen met Google Translate meer of de juiste spelling Googlen, deze Nederlandse, Engelse en verschillende vertaalwoordenboeken zijn makkelijk te gebruiken op school maar ook thuis.

van Dale
Allereerst de van Dale woordenboeken. Hier zijn 2 versies van:

van Dale online professioneel; woordenboeken voor de talen Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees en Zweeds. Je vindt hierin de juiste spelling, uitgebreide vertalingen, hoorbare uitspraak, veel tips en informatieve extra's zoals zakenbrieven.
Online toegang via de HanzeMediatheek site, ook thuis en op je laptop.

* Het van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal. Deze is beschikbaar op elke HG computer en bereikbaar via het startmenu. In dit woordenboek zit zowel de dikke van Dale als het groot woordenboek Hedendaagse taal.

Oxford Dictionaries
Daarnaast hebben we ook een licentie op een tweetal Oxford Dictionaries:

* Oxford English Dictionary; een uitgebreid Engels woordenboek met ongeveer 600.000 woorden waarvan de betekenis, historie en uitspraak wordt uitgelegd.

* Oxford Language Dictionaries; vertaalwoordenboeken met vertaalmogelijkheden van Engels - Duits, Duits - Engels, Engels - Spaans, Spaans - Engels.
Ook deze twee woordenboeken zijn via de site van de mediatheek toegankelijk, op school en thuis. 


No comments:

Post a Comment